Ford Fiesta ECOnetic

Ford Fiesta se inspiroval moderním designem. Pokud stále žasnete nad dnešní progresivní architekturou nebo se zajímáte o umění – budete mít dojem, že se právě díváte na umělecký kousek. Ikony dnešního designu ovlivňují každou linii a detail výrazného, dynamického exteriéru i důmyslně řešeného interiéru vozu Fiesta. Technologie uvnitř kabiny jsou navíc maximálně inovativní a odpovídají nejmodernějším trendům dnešní elektroniky.

Hlavní vlastnosti

  • Design
  • Životní prostředí
  •  Design exteriéru

V případě kinetického designu Ford se vše točí kolem energie v pohybu. Vůz Fiesta je každým svým detailem ztělesněním právě této filozofie.

Design interiéru

Posaďte se za volant a zajisté oceníte elegantní přístrojovou desku a intuitivní ovládací prvky, které vám zcela přirozeně padnou do ruky.

Systém Ford KeyFree

Již žádné hledání klíčů. Fiesta se otevře pouhým stisknutím tlačítka na dveřích nebo klice víka zavazadlového prostoru.

Startovací tlačítko FordPower

Startování vozidla pouhým sešlápnutím pedálu spojky a stisknutím tlačítka je tak snadné.

Parkovací asistent

Fiesta vám pomůže dostat se bez obav i do těch nejužších parkovacích míst. Bluetooth® s hlasovým ovládáním

Při ovládání audio a informačních systémů již nemusíte používat ruce. Na Fiestu stačí pouze promluvit.

Vyhřívané čelní sklo Quickclear

Sníh, led a zamlžení zmizí během několika sekund.

Přední světlomety se zpožděným zhasínáním

Dotkněte se páčky na levé straně volantu a světlomety vám po několik sekund posvítí na cestu domů. Atraktivní, inteligentní a promyšlené – jak je možné odolat?

Elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka s integrovanými blikači

Tato elektricky ovládaná zrcátka se po zaparkování sklopí, aby nedošlo k jejich náhodnému poškození. Stylové vestavěné ukazatele směru upozorňují ostatní řidiče na změnu směru jízdy.

Systém doplňování paliva Ford EasyFuel

Jistě nechcete svou Fiestu poškodit natankováním nesprávného paliva. Naše geniální záklopka hrdla palivové nádrže proto odmítne nekompatibilní čerpací pistoli.

Spojení a zábava

Připojte si ve Fiestě svůj MP3 přehrávač nebo iPod a ovládejte je tlačítky na volantu. Více na www.ford-mobile-connectivity.com.Upozornění

Slovní označení Bluetooth® a loga jsou vlastnictvím společnosti Bluetooth SIG, Inc., a veškeré jejich použití společností Ford Motor Company Limited a přidruženými společnostmi je předmětem licence. Ostatní ochranné známky a obchodní názvy jsou vlastněny jejich příslušnými majiteli. Design exteriéru Maska ve tvaru velkého obráceného lichoběžníku přechází k atletickým bokům Fiesty. Zvedající se linie kapoty a výrazné lemy blatníků ji dodávají energický vzhled, zatímco úhledné, dozadu se zužující světlomety lemované chromovými detaily vytváří dojem elegantního šperku. Stoupající boční linie sahají až k vysoko umístěným zadním světlům a zachovávají klínovitý tvar ve stylu kupé. Vůz vyvolává pocit nahromaděné energie a je tak ztělesněním kinetického designu Ford v jeho nejryzejší podobě. Design interiéru Ford Fiesta, futuristický a zároveň pohodlný, vás uvítá teplým, světlým interiérem. Přístrojová deska vás i vašeho spolujezdce zcela pohltí. Látky, barvy interiéru a obložení dveří se skvěle doplňují a provokují ke srovnávání s módními designérskými značkami. Ať se podíváte kamkoli, stylové chromové doplňky přitahují vaši pozornost a navozují pocit luxusu. Pokud navíc obdivujete značkovou spotřební elektroniku, potěší vás paleta vyspělých a ergonomických inovativních technologií.

Závazek do budoucnosti Společnost Ford navrhuje své vozy tak, aby byly zajímavé a působivé, zároveň však neustále vyvíjí a zlepšuje motory, aby byly šetrné k životnímu prostředí. Například vznětové motory 1.4 a 1.6 TDCi Duratorq produkují pouze 110 g/km emisí CO2, čímž se řadí do skupiny ekonomických motorů, které šetří vaše finance.

Náš model Fiesta ECOnetic má stejný točivý moment jako motor 1.6 Duratorq, ale jeho spotřeba paliva i emise jsou výrazně nižší – pouze 98 g/km CO2. Motor je navíc vybaven bezúdržbovým filtrem pevných částic (c-DPF), u kterého při běžném provozu automaticky probíhá regenerace.

Pro ještě nižší spotřebu paliva je model ECOnetic vybaven také optimalizovanými nízkoprofilovými pneumatikami s nízkým valivým odporem.

Další způsob, kterým se snažíme pomáhat životnímu prostředí, je používání recyklované džínsoviny a použitého čalounění pro výrobu protihlukové izolace našich vozidel.

Leave a Reply