Mercedes chystá rivala

 

 

 

Mercedes lze bez jakýchkoli předsudků považovat za konzervativní značku, která se obvykle drží zajetých formátů. Ty vylepšuje k absolutní dokonalosti a jen málokdy nás šokuje něčím nepředvídatelným, tak třeba od křížení neslučitelných modelových řad tady jsou jiné automobilky. A tak i s velkým SUV příbuzným s kupé s pohonem všech kol přišla jiná značka.

Jenže jak se zdá, u Mercedesu se rozhodly, že nastal čas konkurenci zatopit a tak se mluví o soupeři pro BMW X6, kterého by měl Mercedes za nějaké tři roky představit. Bude to nové GLS? Pravděpodobně ano. V podstatě by mělo jít o novou třídu ML karoserií a kabinou upravenou pro čtyři samostatná sedadla, s designovým vlivem limuzíny CLS, Jasně, splývavá záď …

Mercedes tedy míří do teritoria BMW X6, ale také Audi Q6, které se mělo v podobném duchu také představit. Nepůjde o nic pomalého, čtyřválce jsou zapovězeny, počítat lze s šestiválcem 3,5 litru (zřejmě s turbem), s osmiválci a ano, podle všeho se ukáže i přeplňovaná verze 5,5 V8 od AMG.

 

Leave a Reply